Първоначално публикувано от abart_
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
И аз пораснах 1.4 --> 2.0
Collapse
X
-
156 2.4JTD 136+ PS
-
Аз също съм на мнение,че работата на място не е правилната разработка...Светльо е написал един добър начин за разработване.Бих добавил,че не бива да се кара на свободна(по инерция) и е добре да се използва двигателя,като спирачка(спиране на скорост). Има много мнения и различни виждания по въпроса.
Отново успех.Mercedes ML 63 AMG 07'
159 TI 2.4JTDm SW 09'
156 2.0 20V Turbo
VW Phaeton 3.0 TDI 09'
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЕ не цяла зима, но от моя (майстор, малко дъртичък, но върши винаги чудесна работа) казва така, пали се и работи 1 час на място, да си пусне поне 4-5 пъти перката, след това ако всичко е наред си взимаш колата и 3000км караш кротко и сменяш до 3000 оборота това е...
Има си начин за разработка и тя е ,след първото пускане на перката,на место,гасиш за да истине мотора.
След това палиш и първите 40 км пробег трябва да натовариш мотора до 100 процента в рамките на 2000-4000 оборота.
След това сменяш масленният филтър и караш като бабичка 1000-1500 км.
Давам и пример,моята след зглобяването изкара 200 км докато я качихме на диното и звадихме 277 коня на 7000 оборота.
Та филма може да е от безброй неща,гадно масло,запушил се маслен филтър,масленна помпа ,крив колянов вал,голям аксиален луфт,лоши хлабини на вала,овал на шииките и ред други неща.
Затова ,задължително когато се сглобява нов мотор,се проверяват тези неща.
Лошо се е получило,но не е непоправимо.
Успех.
Comment
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеЖивко,това са стари разбирания и не са правилни.
Има си начин за разработка и тя е ,след първото пускане на перката,на место,гасиш за да истине мотора.
След това палиш и първите 40 км пробег трябва да натовариш мотора до 100 процента в рамките на 2000-4000 оборота.
След това сменяш масленният филтър и караш като бабичка 1000-1500 км.
Давам и пример,моята след зглобяването изкара 200 км докато я качихме на диното и звадихме 277 коня на 7000 оборота.
Та филма може да е от безброй неща,гадно масло,запушил се маслен филтър,масленна помпа ,крив колянов вал,голям аксиален луфт,лоши хлабини на вала,овал на шииките и ред други неща.
Затова ,задължително когато се сглобява нов мотор,се проверяват тези неща.
Лошо се е получило,но не е непоправимо.
Успех.Виж това както ти и Светльо каза за 100% натоварване не го знаех в ниските т.е. стоиш на 2000 даваш до долу и като стигне 4000 пускаш, предполагам се прави за да може маслената помпа да се натовари максимално и да може всички стружки и т.н. да се набият във масления филтър...
Обяснявайте полезно е за нас, също обяснете и за дизел, пък някой мод може да отреже темата и да я направи като нова, определено ще е полезна за всички!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщениеТъй ... който ще ме псува и ще дава акъли да го прави сега докато все още съм в добро настроение ( Бончо си ме псува постоянно затова него не го броим ) . Чувствам се супер тъпо и съм осъзнал , че грешката си е изцяло моя . Трябваше да я кротна още малко и тогава като сменя маслото да давам газ ... как се увлякох и аз незнам ... изредих ги от 1-ва до 3-та до 6000 оборота и понеже това са ми 2-рия комплект смляни лагери веднага се светнах какво съм сътворил . На стария двигател 1.4 също от Шумен към Търговище му смлях лагерите обаче тогава не ми пукаше и си се прибрах както тракат докато този път веднага изгасих ... както и да е станалото станало . Зимата ще стои в гараж и ще гори бензин на място ... и ако някой келеш дето не му е дошъл акъла като на мен чете това нека се замисли ... защото аз не го правя и там ми е грешката . ВИНОВЕН !!!
колкото и зверската газ да му даваш е нямало да се пръкне за 600 км.от първоначалното му сглобяване!
Макар и неразработен!
П.С с какви лагери е бил сглобен???
Comment
-
Глюко ако не се лъжа ... частите са от най - хубавите ама като са още стегнати няма как да очаквам , че при 6000 оборота с това масло няма нищо да й стане ... Поредната обеца на ухото и това е .
Благодаря ви за подкрепатаsigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа
Comment
-
Чета и си мисля...............
Когато затворихме моя мотор аз лично на 250км бях на заварка на 4 предавка по магистралата защото едно бмв ме подразни и му показах бинокъла на 200++ и какво след това пак агресивно после бавно каране и пак на ново газ.
Добри е много прав.Аз си смених маслото и на 880км бях на диното да видя какво се случва. Тва разработки чак толко на 20г + желязо...... мое мнение
След това почти всяк вечер раздавам заварки и прекъсвачи и няма проблеми вече почти 20к.
---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:33 ----------
Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщениемен ме интересува вървеше ли като за последно поне ?)))
Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
ех.. Малкото КуВе
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от to6ko Покажи съобщениеКолега не в теб вината ако всичко по мотора е било чук
колкото и зверската газ да му даваш е нямало да се пръкне за 600 км.от първоначалното му сглобяване!
Макар и неразработен!
П.С с какви лагери е бил сглобен???Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Начи вече почти съм сигурен че проблема на е в шофера,а се е посрала маслената помпа.Извадих и основните лагери и картинката е същата.Интересно че след ремонта при първото запалване лампата угасна на третата секунда и повдигачите се напълниха на петата минута.Мотора така или иначе ще го разпилея целиа и със сигурност ще разбера от къде и защо е спрял да се маже.В купето ще монтирам уред за налягане на маслото а не бустметър и какво друго беше незнам там дето го има в момента на мястото на духалките.При 4000 оборота не трябва да е под 4,5 бара.В момента нямам никакво време да се занимавам,но малко като поразтикам дараците ще снимам и ще пиша за кво става въпрос.164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991
Comment
-
Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщениеНачи вече почти съм сигурен че проблема на е в шофера,а се е посрала маслената помпа.Извадих и основните лагери и картинката е същата.Интересно че след ремонта при първото запалване лампата угасна на третата секунда и повдигачите се напълниха на петата минута.Мотора така или иначе ще го разпилея целиа и със сигурност ще разбера от къде и защо е спрял да се маже.В купето ще монтирам уред за налягане на маслото а не бустметър и какво друго беше незнам там дето го има в момента на мястото на духалките.При 4000 оборота не трябва да е под 4,5 бара.В момента нямам никакво време да се занимавам,но малко като поразтикам дараците ще снимам и ще пиша за кво става въпрос.
Аз лично не бих пуснал тема в форума... само мисли да ми вкарват.Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
ех.. Малкото КуВе
sigpic
Comment
-
Колега всеки които ме познава знае колко ме интересува хорско мнение,така че в мисли не се вкарвам.Просто ми е интересно какво е станало щото съм направил стотици мотори и тук в БГ и в Белгиа и такъв случаи не съм имал.И ако някои си мисли че преди да сглобя не съм измерил вал,биели,болтове,елипси и че съм сложил някое минерално масло от незнаен варел жестоко се лъже.164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991
Comment
-
Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщение.Просто ми е интересно какво е станало щото съм направил стотици мотори и тук в БГ и в Белгиа и такъв случаи не съм имал.
Ам ако искаш и у Саудитска арабия да си правил двигатели такъв случеи няма как да си имал при положение че тез коли не ги е карал Ваката
Колеги мога със ръка на сърцето да ви заявя че съм виждал много пъти работата на Боби и го знам и как работи и самия двигател дори знам как е правен чистен мерен и премерван по 100 пъти и смело твърдя че доста добре си върши работата.
Прост пример колко са местата където ще си оставите двигателя за основен ремонт и ще тръгнат да ви боядисват блока примерно червен за да има по добра визия... за мен това е човек които изпипва и иска всичко де е перфе!!!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщениеКолега всеки които ме познава знае колко ме интересува хорско мнение,така че в мисли не се вкарвам.Просто ми е интересно какво е станало щото съм направил стотици мотори и тук в БГ и в Белгиа и такъв случаи не съм имал.И ако някои си мисли че преди да сглобя не съм измерил вал,биели,болтове,елипси и че съм сложил някое минерално масло от незнаен варел жестоко се лъже.
Comment
Comment